keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Karpin hampurilainen

Alotetaas tää touhu nyt niinkin herkullisella elämyksellä, kuin hampurilainen. Tää burgeri peittoaa mennen tullen kaikki mäkkip***at ja hesepullat !
Hieman joutuu vaivaa näkemään enemmän, kun sen että hurauttais autolla mäkin luukulle ja takasin, mutta onhan se nyt sen arvosta !

Ihan alkajaisiks täytyy vääntää sämpylät ja nehän on tehty kuuluisalla mantelileipä -ohjeella. Nää leipäset on aivan mahtavan hyviä myös sellaisenaan; voin, leikkeleen ja juuston kanssa, mutta näihin burgereihin ne sopii kuin nenä päähän !

Sitten eikun valmistamaan jauhelihapihvit perinteiseen tapaan, eli sekoittamalla jauhelihan sekaan hieman turkkilaista jogurttia, sipulisilppua, mausteita ja kananmuna. Uunissahan noi tekeytyy mukavasti n.20min (riippuu uunista) 200asteessa.

Ja eikun latomaan väliin mitä ikinä tykkää. Tässä ollaan laitettu pihvin lisäksi cheddaria, tomaattia, kurkkua, salaattia ja itse tehtyä majoneesia.
Aivan buenon majoneesin saa tehtyä niinkin yksinkertasella tavalla, kun sekoittaa majoneesia ja turkkilaista jogurttia sopivassa suhteessa, lisää reilusti grillimaustetta, vähän mustapippuria ja currya sekä murskaa valkosipulinkynnen/valkosipulijauhetta.

Ja samahan toimii myös kanaversiona !

Eikun ääntä kohti !

Ei kommentteja: