perjantai 29. kesäkuuta 2012

Gourmeta arkeen

Lehtipihvi kera wokkivihannesten.

Monelle tällainen ateria onkin aika gourmeta jota syödään kerran pari vuodessa jossain ravintolassa ja onhan se, mutta meilläpä tätä syödään usein. Jos ei kerran viikossa niin ainakin kerran kahdessa.
Citymarketissa tollanen kahden lehtipihvin + maustevoit -paketti maksaa semmosen n. 5€ joko hieman alle tai hieman yli ja siihen n. 3€ wokvihannes pussi, ei mun mielestä oo yhtään paha hinta tollasesta ateriasta !


findus wokvihannekset "Bali".


Pihvin paistoon oon joskus pongannut lehdestä erään tosi hyvän ohjeen.
Jos et siis tiennyt tai oot ihmetellyt miks pihvistä tulee liian sitkeä, oot paistanut pihvin väärin.
Pihvi siis kannattaa paistaa aina voissa JA öljyssä. fifty-fifty. Paistamiseen riittää 2minuuttia per puoli.
Tätä kun olen noudattanut joka kerta kun pihviä paistan, oon saanut niin täydellistä ja mehevää pihviä !



Pihvit luonnollisesti maustetaan pippurilla ja suolalla ja nimenomaan ennen paistoa. Moni luulee(niinkun itsekin pitkän aikaa) että pihvit maustetaan vasta paiston jälkeen. Tämä on siis harhaluulo. Päälle maustevoita. Kasviksiin lisätään paiston loppusekunneilla voita ja lautasella päälle laitetaan creme bonjour aurinkokuivattua tomaattia.

Bon appetit !

Ei kommentteja: