torstai 19. heinäkuuta 2012

Tzatziki ja tonnikalapihvit

Tää olikin taivaallinen makuelämys ja tzatziki sopi tonnikalapihvien kanssa kuin nenä päähän!

Tästä setistä tulee 6 pihviä.

3 ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
2-3 ruokalusikallista vehnäleseitä
Suolaa maun mukaan
Ripaus mustapippuria
Ripaus valkosipulijauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200asteeseen. Valuta öljy tonnikaloista. Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile pellille pihvit. Paista 20-30min. riippuen uunista.

Tzatzikin ohje löytyi kreikkalaisen jogurttipurkin kannesta ja sitä hieman soveltaen.

Rakastuin tzatzikiin ihan täysin lomailtuamme kreikassa. Syötiin sitä sielä varmaan joka päivä viikon ajan. Ja vielä kun kotiin päästiin oli pakko kokeilla tehdä itse.
Ja sehän valmistuu näin:

N. 2dl kreikkalaista jogurttia
100g kurkkua(ite oon aina pätkässy silmämääräsesti)
1 valkosipulin kynsi
Ripaus mustapippuria
Loraus oliiviöljyä
Loraus sitruunamehua
Pieni loraus viinietikkaa
suolaa

Raasta kurkku raastimen isolla osalla ja valuta raastetta siivilän läpi ylimääränen neste pois. Mausta suolalla. Reilusti.
Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita jogurtin sekaan sekä mustapippuri, tilkka oliiviöljyä,tilkka viinietikkaa ja sitruunamehu. Lisää valutettu kurkkuraaste. Sekoita kunnolla.

Tonnikalapihvien ja tzatzikin kylkeen keitettyjä/paistettuja vihanneksia, jotka on maustettu voilla.

Bon appetit !




Ei kommentteja: