torstai 11. huhtikuuta 2013

Sienipiirakka

Alkoi tekeen mieli piirakkaa ja halusin tälläkertaa tehdä jonkun muun, kun iänikuisen tonnikalapiirakan.
Tässä tulee siis sienipiirakan ohjetta!


Pohja:
Karppaukseen soveltuva ja hyväks todettu pohja tässä ohjeessa tai voit ostaa valmiin ja olla välittämättä niistä hiilareista, niinkuin minä tein.

Täytteet:

200g Tuoreita Herkkusieniä(tai mistä sienistä ite tykkää)
120g Pekonia
2,5dl Valion aurajuusto ruokakermaa
2 munaa
Mustapippuria
Pinnalle juustoraastetta


Laita uuni lämpiämään pohjasta riippuen, joko 175asteeseen tai 200asteeseen.
Paista sillä aikaa pieniksi pilkotut pekonit ja sienet pannulla muutama minuutti.
Sekoita kerma ja munat keskenään, lisää alle teelusikallinen mustapippuria.
Painele pohja vuokaan ja levitä täytteet pohjalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kaada kermamunaseos päälle.
Paista 35minuuttia.





Valmista tarjoiltavaksi!

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Täytetyt jauhelihapötköt

Tässä tulis nyt jauhelihapökäleitten ohjetta, oon aikasemmin tehny samoja, mutta ilman täytettä ja käärittynä pekoniin. Nyt kekkasin ihan omassa pienessä päässäni, että niihinhän vois laittaa jtn täytettä.

Nämä ovat siis täytetty jalopenoilla ja valkosipuli creme bonjourilla


5klp


300g jauhelihaa
10kpl jalopenoja
1paketti valkosipuli creme bonjouria
aromisuolaa
pippuria
öljyä


Jaa jauheliha viiteen osaan. Taputtele osat litteiksi lätyiksi ja mausta aromisuolalla ja pippurilla.




Ota jalopenoista kannat pois, levitä creme bonjouria paksusti jauhelihan päälle. Paina 2 tai 3 jalopenoa per jauhelihapötkö creme bonjouriin.





Kääri jauheliha tiiviiksi pötköksi leivinpaperin avulla.  Voitele pötköt öljyllä ja paista 200asteessa n.20min.



Ja eeeeikun naaattimaan kera salaatin! : )

Valitettavasti valmiista tuotoksesta en muistanu ottaa kuvaa, kun pötköt oli menny jo parempiin suihin ; )

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Mango-Banaani smoothie

Pitkästä aikaa jotain päivitystä tännekkin.

Kevät on saanu mut innostumaan kaikista herkullisista smoothieista. Aluks ostelin kaupasta valmiita ja makustelin et millasia ne on. Sit tajusin että ne on aika hirveitä ja samalla melkosia sokeripommeja -vaikka
väitetäänkin että ei olis kun hedelmän omaa sokeria...
Päätin ostaa kaupasta kasan hedelmiä, maitoo ja maitorahkaa ja tehdä ihan itse tuoretta smoothieta ja voi kuinka koukkuun jäinkään. Niiiiin herkullista ja menee kevyesti ohi jäätelöpirtelöiden...

Mango-Banaani smoothie:

Tällä ohjeella tulee reilu puolilitraa ja tää on melko paksua. Laihempaa saa lisäämällä lisää nestettä.

1 Banaani
1 Keskikokonen kypsä mango
2rkl maitorahkaa
2dl maitoa


Tehosekottimella tai sauvasekottimella pyöräytetään niin kauan kunnes se on kuohkeaa.








sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Juustotarjotin

Lauantaina herkuteltiin juustojen ja viinin kera. Rakastan juustoja yli kaiken. <3





Meillä oli tarjolla citymarketin erikoisjuustohyllyltä napattuja juustoja. Sinihomejuustoa, valkohomejuustoa, chili goudaa ja tavalliselta juustohyllyltä sinihomejuustoa ja aurinkokuivattua tomaattituorejuustoa. Tietysti suolakeksejä ja viinirypäleitä.
Viini ei nyt ehkä ollu se täydellisin JUURI juustoille tarkotettu viini, vaan perus halpis El tiembo makea.
Mutta maistui kyllä juustojen kanssa.




(ps.melkein unodin ottaa kuvia kyseisestä asetelmasta.

Karppausystävällisemmän tästä juustotarjottimesta saa ostamalla kuivaa viiniä ja tekemällä vaikkapa keksit itse tällä ohjeella. Kokemuksella voin sanoo, että noi keksit on tosi hyviä ihan perus emmentalin ja voin kanssa, joten ei voi kieltää etteikö ne muka sit sopis tähän tarkotukseen.



Mukavaa sunnuntaita kaikille ja hyviä juusto herkutteluja :)

perjantai 5. lokakuuta 2012

Ituja

Nopeaa, hyvää, kevyttä, täyttävää -salaattia

Lisukkeeks voi laittaa oikeestaan mitä tahansa lihaa. Meillä tätä on syöty kanan ja tonnikalan kanssa.

Tarvitaan:

Salaattipussi
viinirypäleitä
ituja
kurkkua
+lisuke(tonnikalaa)
salaatinkastike


Tarviiks tää nyt sen kummosempaa ohjetta. Ei munkaan mielestä. Kaikki nyt osaa lapata lautaselle kyseisiä aineksia oman mielensä mukaan. - Eikö :)





Tää oli kyllä erittäin raikas salaatti, sitten mies(nais)muistiin !

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Metsäsienikastike

Syksy on sienten aikaa. Niinpä meillä syötiin eräs päivä metsäsienikermakastiketta pihvin kera. Sienet ei valitettavasti ollu itse keräämiä, vaan ihan kaupan hyllystä ostettuja.

Kastike oli niiiiin herkullista ja maistui vielä seuraavana päivänä itse tehtyjen lihapullien kanssa. NOMMM!

Metsäsienikastike:

Paketti metsäsieniä
2dl ruokakermaa
voita
1/3osa koskenlaskija voimakas juustoa
lihaliemikuutio
sipuli

Kastikkeesta saa jämäkämpää laittamalla enemmän juustoa, kuin 1/3osan.

Kyllä se pihvikin sielä on.


Huuhtele sienistä ylimääräinen suola pois. Kuullota sipuli voissa ja paista sienet. Lisää koskenlaskijajuusto ja kerma sekä lihaliemikuutio. Mausta vielä mustapippurilla. Keitä vihannekset ja paista pihvi. : )


maanantai 13. elokuuta 2012

Kasvis"pyttäri"

Tätä vois verrata pyttipannuun ja tulee ihan joku grillisafka mieleen kun heittää ketsupit ja majoneesit vielä päälle. NOMNOM.

Vihannekset ja nakit vaan paistuun pannulle ja mausteeks suolaa,mustapippuria,valkosipulijauhetta ja grillimaustetta.

Avot ja notta ei liian ykstoikkosta ois, niin kylkeen viel salaatti (perus ) ja jos haluu viel vähän lisää proteiinia niin päälle paistettu kananmuna niinkon oikeeseenkin pyttäriin kuuluu : )