Välillä täytyy vähän herkutella ja jauhopeukalon sormia rupes syyhyyn sen verta, että päätin tehdä kakun.
Pohja:
3dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
75g voita
2dl vehnäjauhoja
koristeluun suklaata
Mousseen:
1 pussi Dr.Oetker vaniljakakkumousse aineksia
2,5dl maitoa
Ohje:
Laita uuni päälle 175asteeseen.
Sekoita kulhossa sokeri,kaakao,suola ja kananmunat.
Lisää sulatettu voi ja viimeisenä jauhot siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia.
Vatkaa maito ja kakkumousse ohjeen mukaan..
Levitä kakkumousse jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä mielellään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Allekirjottaneen koristelutaidoissa olis kyllä parantamisen varaa :D
Ja tosta kakkumoussesta sen verta, että tais olla viimonen kerta kun sitä käytän....
torstai 25. huhtikuuta 2013
sunnuntai 21. huhtikuuta 2013
Chili jauhelihapihvit ja sinihomejuusto burgeri
Tällä kertaa vähän erilailla tehtyä pihviä.
4kpl
300g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 mieto chili
2 valkosipulin kynttä
Ripaus suolaa
Ohje:
Pilko chili ja sipulit paloiksi ja vedä tehosekoittimella silpuksi. Lisää jauheliha
tehosekoittimeen ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta 4 pihviä ja paista pannulla n.3 minuuttia per puoli tai kunnes pihvit näyttävät kypsiltä.
Tällä ohjeella pihveistä ei tullut kyllä yhtään tulisiä, joten jos kaipaa edes vähän tulisuutta niin suosittelen laittamaan 2 chiliä tai vaihtoehtoisesti yhden tulisemman chilin.
Nautitaan herkullisen hampurilaisen välissä!
Hampurilaiseen tarvitset:
Hampurilaissämpylöitä
Amerikan dippiä
Cheddarjuustoo
Sinihomejuustoo
Ketsuppia
Kurkkua
Paprikaa
Jäävuorisalaattia
(Huom. Leikkaa sinihomejuustosta paksu siivu)
Kyllä kelpaa herkutella!
4kpl
300g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 mieto chili
2 valkosipulin kynttä
Ripaus suolaa
Ohje:
Pilko chili ja sipulit paloiksi ja vedä tehosekoittimella silpuksi. Lisää jauheliha
tehosekoittimeen ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta 4 pihviä ja paista pannulla n.3 minuuttia per puoli tai kunnes pihvit näyttävät kypsiltä.
Tällä ohjeella pihveistä ei tullut kyllä yhtään tulisiä, joten jos kaipaa edes vähän tulisuutta niin suosittelen laittamaan 2 chiliä tai vaihtoehtoisesti yhden tulisemman chilin.
Nautitaan herkullisen hampurilaisen välissä!
Hampurilaiseen tarvitset:
Hampurilaissämpylöitä
Amerikan dippiä
Cheddarjuustoo
Sinihomejuustoo
Ketsuppia
Kurkkua
Paprikaa
Jäävuorisalaattia
(Huom. Leikkaa sinihomejuustosta paksu siivu)
Kyllä kelpaa herkutella!
keskiviikko 17. huhtikuuta 2013
Paprika-koskenlaskija keitto
Chilistä innostautuneena(onks toi muka joku sana oikeesti?) päätin kehitellä taas jotain sellasta ruokaa, mihin tota chiliä vois laittaa. Chilihän on paprikakasvi joten mihinkä se paremmin sopis kun paprikakeittoon : )
Tässä siis tulleepi paprikakeiton ohjetta!
2 punaista paprikaa
2 chiliä (vahvuus oman maun mukaan)
½ pakettia paprikakoskenlaskijaa
1,5dl kuohukermaa
1 kasvisliemikuutio
1l vettä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
Ohje:
Laita vesi ja kasvisliemikuutio kiehumaan. Pilko paprikat,chili ja valkosipulinkynsi.
Lisää kiehuvaan veteen, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kuohukerma ja mustapippuri, sekoita vielä kuohkeaksi.
Pilko juusto paloiksi ja anna sen sulaa joukkoon.
Nauti kylmän maidon ja juustonäkkileivän kanssa!
Namnam!
Ps. Tällä ohjeella tuli melko tulista näin kokemattomalle chilin käyttäjälle, vaikka käytin pirkan mietoja chilejä. Tätä on myös pakko kokeilla joskus ilman chiliä : )
Ohje:
Laita vesi ja kasvisliemikuutio kiehumaan. Pilko paprikat,chili ja valkosipulinkynsi.
Lisää kiehuvaan veteen, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kuohukerma ja mustapippuri, sekoita vielä kuohkeaksi.
Pilko juusto paloiksi ja anna sen sulaa joukkoon.
Nauti kylmän maidon ja juustonäkkileivän kanssa!
Namnam!
Ps. Tällä ohjeella tuli melko tulista näin kokemattomalle chilin käyttäjälle, vaikka käytin pirkan mietoja chilejä. Tätä on myös pakko kokeilla joskus ilman chiliä : )
maanantai 15. huhtikuuta 2013
Sunnuntaina pastaa
Meillä nautittiin(hotkaistiin) sunnuntai ehtoona ihan huippu hyvää valkosipuli-chili pastaa! Propsit tästä herkusta kuuluu avomiehelleni, joka tän kekkas jostain.
2:lle
250g pinaatti tuorepastaa
2 chiliä
4 isoa valkosipulin kynttä
Kirsikkatomaatteja
Persiljaa
Öljyä
Parmesania
Ohje:
Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Kuullota samalla runsaassa öljyssä pieneksi silputut valkosipulit ja chilit.
Puolita tomaatit haluamasi määrä.
Lisää keitetty pasta pannuun. Sekoittele.
Lisää sitten tomaatit ja silputtu persilja.
Sekoittele.
Jaa annokset lautasille ja ripottele päälle parmesanjuustoa.
Aiai, kyllä hivelee ja pistelee makuhermoja ;)
2:lle
250g pinaatti tuorepastaa
2 chiliä
4 isoa valkosipulin kynttä
Kirsikkatomaatteja
Persiljaa
Öljyä
Parmesania
Ohje:
Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Kuullota samalla runsaassa öljyssä pieneksi silputut valkosipulit ja chilit.
Puolita tomaatit haluamasi määrä.
Lisää keitetty pasta pannuun. Sekoittele.
Lisää sitten tomaatit ja silputtu persilja.
Sekoittele.
Jaa annokset lautasille ja ripottele päälle parmesanjuustoa.
Aiai, kyllä hivelee ja pistelee makuhermoja ;)
torstai 11. huhtikuuta 2013
Sienipiirakka
Alkoi tekeen mieli piirakkaa ja halusin tälläkertaa tehdä jonkun muun, kun iänikuisen tonnikalapiirakan.
Tässä tulee siis sienipiirakan ohjetta!
Pohja:
Karppaukseen soveltuva ja hyväks todettu pohja tässä ohjeessa tai voit ostaa valmiin ja olla välittämättä niistä hiilareista, niinkuin minä tein.
Täytteet:
200g Tuoreita Herkkusieniä(tai mistä sienistä ite tykkää)
120g Pekonia
2,5dl Valion aurajuusto ruokakermaa
2 munaa
Mustapippuria
Pinnalle juustoraastetta
Laita uuni lämpiämään pohjasta riippuen, joko 175asteeseen tai 200asteeseen.
Paista sillä aikaa pieniksi pilkotut pekonit ja sienet pannulla muutama minuutti.
Sekoita kerma ja munat keskenään, lisää alle teelusikallinen mustapippuria.
Painele pohja vuokaan ja levitä täytteet pohjalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kaada kermamunaseos päälle.
Paista 35minuuttia.
Valmista tarjoiltavaksi!
Tässä tulee siis sienipiirakan ohjetta!
Pohja:
Karppaukseen soveltuva ja hyväks todettu pohja tässä ohjeessa tai voit ostaa valmiin ja olla välittämättä niistä hiilareista, niinkuin minä tein.
Täytteet:
200g Tuoreita Herkkusieniä(tai mistä sienistä ite tykkää)
120g Pekonia
2,5dl Valion aurajuusto ruokakermaa
2 munaa
Mustapippuria
Pinnalle juustoraastetta
Laita uuni lämpiämään pohjasta riippuen, joko 175asteeseen tai 200asteeseen.
Paista sillä aikaa pieniksi pilkotut pekonit ja sienet pannulla muutama minuutti.
Sekoita kerma ja munat keskenään, lisää alle teelusikallinen mustapippuria.
Painele pohja vuokaan ja levitä täytteet pohjalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kaada kermamunaseos päälle.
Paista 35minuuttia.
Valmista tarjoiltavaksi!
tiistai 9. huhtikuuta 2013
Täytetyt jauhelihapötköt
Tässä tulis nyt jauhelihapökäleitten ohjetta, oon aikasemmin tehny samoja, mutta ilman täytettä ja käärittynä pekoniin. Nyt kekkasin ihan omassa pienessä päässäni, että niihinhän vois laittaa jtn täytettä.
Nämä ovat siis täytetty jalopenoilla ja valkosipuli creme bonjourilla
5klp
300g jauhelihaa
10kpl jalopenoja
1paketti valkosipuli creme bonjouria
aromisuolaa
pippuria
öljyä
Jaa jauheliha viiteen osaan. Taputtele osat litteiksi lätyiksi ja mausta aromisuolalla ja pippurilla.
Ota jalopenoista kannat pois, levitä creme bonjouria paksusti jauhelihan päälle. Paina 2 tai 3 jalopenoa per jauhelihapötkö creme bonjouriin.
Kääri jauheliha tiiviiksi pötköksi leivinpaperin avulla. Voitele pötköt öljyllä ja paista 200asteessa n.20min.
Ja eeeeikun naaattimaan kera salaatin! : )
Valitettavasti valmiista tuotoksesta en muistanu ottaa kuvaa, kun pötköt oli menny jo parempiin suihin ; )
Nämä ovat siis täytetty jalopenoilla ja valkosipuli creme bonjourilla
5klp
300g jauhelihaa
10kpl jalopenoja
1paketti valkosipuli creme bonjouria
aromisuolaa
pippuria
öljyä
Jaa jauheliha viiteen osaan. Taputtele osat litteiksi lätyiksi ja mausta aromisuolalla ja pippurilla.
Ota jalopenoista kannat pois, levitä creme bonjouria paksusti jauhelihan päälle. Paina 2 tai 3 jalopenoa per jauhelihapötkö creme bonjouriin.
Kääri jauheliha tiiviiksi pötköksi leivinpaperin avulla. Voitele pötköt öljyllä ja paista 200asteessa n.20min.
Ja eeeeikun naaattimaan kera salaatin! : )
Valitettavasti valmiista tuotoksesta en muistanu ottaa kuvaa, kun pötköt oli menny jo parempiin suihin ; )
maanantai 1. huhtikuuta 2013
Mango-Banaani smoothie
Pitkästä aikaa jotain päivitystä tännekkin.
Kevät on saanu mut innostumaan kaikista herkullisista smoothieista. Aluks ostelin kaupasta valmiita ja makustelin et millasia ne on. Sit tajusin että ne on aika hirveitä ja samalla melkosia sokeripommeja -vaikka
väitetäänkin että ei olis kun hedelmän omaa sokeria...
Päätin ostaa kaupasta kasan hedelmiä, maitoo ja maitorahkaa ja tehdä ihan itse tuoretta smoothieta ja voi kuinka koukkuun jäinkään. Niiiiin herkullista ja menee kevyesti ohi jäätelöpirtelöiden...
Mango-Banaani smoothie:
Tällä ohjeella tulee reilu puolilitraa ja tää on melko paksua. Laihempaa saa lisäämällä lisää nestettä.
1 Banaani
1 Keskikokonen kypsä mango
2rkl maitorahkaa
2dl maitoa
Tehosekottimella tai sauvasekottimella pyöräytetään niin kauan kunnes se on kuohkeaa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)